Artikelen
Hier vindt u een verzameling van artikelen die zijn geschreven om u te informeren over alles wat te maken heeft met de Omgevingswet, het landelijk Omgevingsloket en toepasbare regels. Hiermee willen wij u waardevolle inzichten, tips en adviezen bieden.

Klaar voor de omgevingswet

Lees in dit artikel wat uw organisatie moet doen om klaar te zijn voor inwerkingtreding van de omgevingswet op 1 januari 2024.

Toepasbare Regels op orde

In het landelijk Omgevingsloket moeten de toepasbare regels (vragenbomen) op orde zijn voor de digitale dienstverlening van uw inwoners. Maar hoe zorgt uw organisatie ervoor dat voldoende goed in orde komt? Lees verder hoe regeldienst.nl hierbij kan helpen.

Gebruikersvriendelijke Vergunningchecks

Lees hier hoe we Vergunningchecks in het Landelijk Omgevingsloket gebruikersvriendelijker kunnen maken. We bespreken de belangrijkste aandachtspunten en gebruiken de onderzoeksresultaten en UX-adviezen van de Nielsen Norman Group om te kijken hoe we Vergunningchecks kunnen verbeteren.regeldienst.nl levert software producten waarmee overheden (gemeenten, provincies, waterschappen en rijk) kunnen aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO-LV). Wij richten ons met onze producten op het Toepasbaar maken van regels middels Vragenbomen en het werken met bijbehorende Locaties en Activiteiten op de kaart.